Majitelé tohoto vynikajícího slovníku pro Linux by měli ze stránek podpory společnosti Lingea rozhodně stáhnout aktualizaci. Pro Linux je dodáván tarball (cca 300 MB), který stačí rozbalit a nainstalovat.

Ale pozor! Před instalací doporučuji zazálohovat soubor data/lg_keys.dat, protože obsahuje internetový registrační klíč. Ačkoliv dokumentace tvrdí, že klíč (aktivace) nebude opakovanou instalací ohrožena, opak je pravdou.

Druhé pozor. Před instalací si ověřte práva souborů, protože jsou poněkud nekonzistentní a některé soubory jsem měl dokonce r-xr-xr-x (instalátor je přeskočí). Tuto situaci rozhodně neřešte tím, že soubory prostě překopírujete z tarballu na cílové místo. Je potřeba aby instalátor produkt nakonfiguroval. Já sám jsem si instalaci tímto způsobem "odrovnal".

Doporučuji slovník přesunout na jiné místo, znovu celý nainstalovat a přesunout k nové instalaci soubor s klíči (data/lg_keys.dat). Eventuelně můžete produkt znovu registrovat a použít již vygenerovaný produktový a aktivační klíč (nový negenerovat - slovníky lze aktivovat maximálně pětkrát).

Nová verze 5.1.0.0 je opravdu skvělá. Konečně vyhlazený font, rychlost startu se zvýšila a také slovník reaguje ihned po startu (ve verzi 5.0.0.1 bylo potřeba půl sekundy počkat - jinak se vepsané slovo useklo a člověk musel psát znovu). Opraveny byly pochopitelně i nějaké ty termíny ve slovnících.

Společnost Lingea ukazuje, že na linuxové uživatele "nekašle". A to je dobře. Lingea Lexicon je nejlepší sada slovníků (nejen) pro Linux.