Přidal jsem na blog novou službu na komentování pod články. Doposud jsem používal strandardní Blogger widget, ale čím dál víc se na webu setkávám se službou Disqus. Zkusil jsem ji tedy "na test" a byl jsem nadšen. Takhle nějak si představuji software-as-service.

Instalace jedním klikem. A to doslova. Po registraci nového diskuzního prostoru stačilo klinout a nechat služby mezi sebou autorizovat. V návrháři na Bloggeru se mi objevil nový widget, který jsem si přesunul pod článek. Nic víc.

Migrace jsem se bál nejvíc. Nemusel jsem. Stačilo ještě jednou kliknout a potvrdit službě Disqus přístup do Bloggeru pro export. Ihned to bylo hotovo. Nic jsem ručně neexportoval, ani neimportoval. Vše naprosto automatické.

Nastavení triviální. V podstatě vše funguje ihned, ještě jsem zadal klíč k Askimetu, ale to již bylo navíc. Kompletní nastavení trvalo pět kliků myši.

A hned jsem mohl diskutovat. Opravdu dobrý produkt. Celé je to napojené na sociální sítě, ale mě na celé věci láká spíše propracovaná konzole, možnost agregace, napojení na RSS a jednoduché ovládání pro čtenáře.

Tak co, jak se vám Disqus líbí?