Po upgradu na novou grafickou kartu u svého domácího PC jsem si musel najít návod na správnou instalaci ovladačů. Neseděly mi totiž verze jaderného modulu a ovladače samotného. Pokud instalujete NVidia ovladače, doporučuji si přečíst zmíněný link a k tomu ještě přidávám jedno.

a) Odstraňte staré verze ovladačů: sudo yum remove kmod-nvidia-* xorg-x11-drv-nvidia-*

b) Zjistěte si minimální verzi ovladače, kterou můžete použít. Zejména novější karty jsou v Linuxu podporovány až o pár měsíců později. Ideálním místem jsou NVidia changelogy na jejich stránkách.

c) Nainstalujte to (sudo yum install kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs) a před potvrzení v yumu zkontrolujte sloupec Version. Musí ukazovat stejnou verzi jak pro jaderný modul, tak pro ovladač. Například 1:260.19.36-1.fc14.

d) Pokud narazíte na problém, přečtěte si zmíněný zápisek včetně dalších doporučení a diskusi.

Pakliže se nepodaří ovladač z RPM Fusion repa nainstalovat, nevadí. Stále je tu velmi dobře udělaný instalátor oficiálního ovladače od NVidie. Nejprve však odstraňte předchozí verze ovladače, pak jej použijte. Instalátor má volbu --uninstall, která funguje dobře. Není třeba se obávat nějakého "znečištění" systému.