Přesně po třech letech měním svého zaměstnavatele, kterým byla do dnešního dne společnost PIKE ELECTRONIC s.r.o. kde jsem pracoval na pozici Solution Architect v divizi systémové integrace. Mým úkolem byla anylýza a implementace projektů v oblasti systémové integrace (Enterprise Integration) pro zákazníky hlavně z oblasti telekomunikací, zejména společnost T-Mobile Germany (Bonn) a T-Mobile Netherlands (Den Haag).

Od dnešního dne začínám pracovat pro společnost Red Hat Czech s.r.o. na pozici Senior Software Engineer. V týmu RHN Satellite budu kromě jiného také pracovat na open-source projektu Spacewalk, ze kterého vychází produkt Satellite.

Spacewalk (Satellite) je systém na správu softwaru umožňující pokročilou instalaci, správu a aktualizací systémů Fedora/RedHat v rámci instituce. Kromě správy softwaru systém nabízí práci s konfiguracemi, klonování systémů a zajišťování provozu virtualizace. Součástí tohoto balíku je také Spacewalk Proxy (Red Hat Network Proxy), která zvyšuje bezpečnost a výkonnost komunikace s hostovanými servery Red Hat Network (RHN).

Rád bych poděkoval kolegům z firmy PIKE za obětavou pomoc a spolupráci. Mé pozdravy posílám také kolegům na projektech ve společnosti T-Mobile Netherlands v Den Haagu (divize EI), kde se utěšeně rozrůstá tým českých a slovenských Tibco expertů. ;-)