Před několika dny zveřejnila firma Red Hat finanční výsledky za třetí kvartál svého fiskálního roku. Ve srovnání s minulým rokem se firmě podařilo navýšit obrat o 21 % na 236 mio USD, zisk před úroky a zdaněním o 26 % na 28 mio USD a čistý zisk se vyšplhal na 26 mio USD.

Firma v listopadu pohltila společnost Makara, která dodává na trh technologie pro nasazení a správu cloudových řešení, čímž rozšířila své portfolio a posílila pozici na poli PaaS (Platform-as-a-Service). Pokud společnost udrží růst, překoná hranici obratu ve výši miliardy amerických dolarů za rok.

Red Hat se sídlem v Raleigh (North Carolina, US) je v současnosti světovým lídrem v oblasti poskytování open source softwaru a služeb. Firma poskytuje kvalitní a dostupné technologie postavené na operačním systému Red Hat Enterprise Linux, virtualizaci, aplikace, nástroje pro správu, middleware a SOA. Firma nabízí také školení a konzultační služby po celém světě. Jedna ze 65ti poboček je také v Brně, kde je soustředěn zejména vývoj.