Pokud si myslíte, že máte rychlý počítač i kvalitní prohlížeč, zkuste si vybrat to nejlepší barevné schéma pro editor Vim, které je k dispozici. Prostě klikněte na odkaz. Pozor! Stránka pod odkazem je dlouhá a náročná na procesor počítače :-)

V neděli odpoledne středoevropského času vydal Bram Moolenar novou verzi editoru Vim 7.3. Novinek tentokrát moc není, jedná se zejména o velkou sadu oprav a záplat. Jak on sám píše v oznámení, od poslední verze uplynuly nějaké dva roky a oprav se nahromadilo hodně.

Kromě toho získala tato verze oficiální podporu pro skriptování v jazycích Python3 a Lua, Bram také aplikoval conceal patch a vyslyšel nářku sponzorů projektu - implementoval tolik žádané persistent undo. Poslední novinkou je podpora šifrování pomocí Blowfishe (souborů i swapu).

Pokud o editoru Vim nic nevíte, ale chtěli byste se naučit své texty (zdrojové kódy, cokoliv textového) editovat efektivněji, musím doporučit tolik známé dílo Pavla Satrapy: vim. V češtině zde mistrně autor shrne to nejlepší, co editor Vim dokáže.