Služba DropBox byla jednou z prvních, která začala nabízet "virtuální" sdílený disk. Službu jsem si okamžitě oblíbil, protože fungovala v Linuxu i ve Windows. Byl jsem spokojen také s možnostmi nastavení a stabilitou.

Autoři DropBox postupně vylepšovali a původní referral akci rozšířili až na 8 GB zdarma. Po registraci totiž dostanete pouze 250 MB, ale za každého registrovaného kamaráda získáváte stejně velký prostor navíc. Až do 8 GB.

Líbí se mi i technické řešení, které využívá jazyk Python v maximální možné míře. I díky tomu mohli autoři využít sofistikovaných delta-algoritmů, bezpečnostních protokolů a jiných vychytávek. Nemuseli znovu objevovat kolo a díky tomu je komunikace svižná a úsporná.

DropBox klient je tak dobře přenositelný a autoři často vydávají nové verze díky vlastnostem zvolené platformy. Snad jen konzumace paměti je díky Pythonu o něco vyšší. Ovšem díky tomu, že pro Linux je k dispozici i verze využívající sdílených knihoven, není to žádný problém. Moderní linuxové distribuce obsahují mnoho běžících procesů, které jsou psány v Pythonu.