V noci na dnešek jsem si dal tu práci a během upgradu na Vim 7.3 jsem výrazně zredukoval svoji konfiguraci. Ta se smrskla z nějakých 42 MB na pouhých 31 MB. Doslova jsem řádil a vyházel všechno, co už nepoužívám. Zbylo v podstatě torzo - moje hlavní konfigurace, pár barevných schémat a slovníky na kontrolu pravopisu (čeština, angličtina - kódování ISO88592 a UTF8).

Zároveň jsem přesunul repozitář s konfigurací ze soukromého FTP serveru (Bazaar) na Github (GIT). Můžete si tedy moji "vychytanou" konfiguraci stáhnout a třeba i používat. Několik poznámek:

  • leader key mám nastavenu na čárku (,)
  • klávesy F1-F4 slouží k práci s taby (otevřít okno s prohlížečem, tabclose, tabnext, tabprevious)
  • klávesy F5-F8 s buildy (make, cnext, cprevious, cclose)
  • klávesy CTRL-F1 až F3 pak ke zobrazení menu, toolbaru a scrollbaru (vše mám standardně schováno)
  • klávesa Q (velké q) udělá naformátování paragrafu (qg)
  • CTRL-SPACE je alias na doplňování kódu omnifunc (CTRL-X, CTRL-O)
  • CTRL-K je alias pro CTRL-] (tag - na české klávesnici nedostupná záležitost)

Plus mnoho dalších vychytávek a nastavení. S textovými (*.txt) soubory je nakládáno jinak - je aktivované automatické lámání na 78mém sloupci a kontrola pravopisu (čeština i angličtina zároveň). Podpora mnoha dalších jazyků byla odstraněna - zjistil jsem, že s některými formáty jsem nedělal deset let. Zachoval jsem pouze ty, které jsem publikoval na vim.org - například zvýrazňování syntaxe pro Embedded Perl. Některé ovšem již ztratily smysl, protože funkčnost byla již začleněna do hlavní distribuce Vimu.

Konfigurace je odzkoušená také na Windows, předpokládá ale přítomnost adresáře C:/TEMP, kde se ukládají záložní soubory i swapy. A také přítomnost TTF fontu Terminus. Jiný nepoužívám.