Jistý Wouter van Oortmerssen vytvořil open-source hru quakovského typu Cube. Hra nás s kamarádem Luďkem zaujala a jelikož téměř neměla hudbu (opakovala se v ní pořád dokola jedna skladba), složili jsme deset tracků (z nichž jsme 8 použili) a téměř na Vánoce (23. 12. 2003) vyšla jedna z verzí hry s naší hudbou. Ta pak byla nahrazena rockovějším (a musíme uznat i lepším) soundtrackem, sláva byla krátká, ale byla Vývoj se posunul kupředu a máme tu již druhou generaci této skvělé hry, pokud si chcete zastřílet ve stylu Quake3, máte možnost. Hra je zdarma, stejně jako naše „album“.

Skladby jsou různých žánrů, od ambientu (toho je nejvíc), přes techno a drum and bass až po hard-rockovou věc. Skladby jsou kratičké a lze je hodit do smyčky (nemají pauzu na konci) – to je záměr. Doufám, že jsem vás dostatečně nažhavil, pokud si skladby chcete stáhnout, navštivte stránky na serveru archive.org. Jen upozorním, že skladby jsou v nižší kvalitě – lepší kvalita už není a nebude (už to nemůžeme najít).

Poslechnout.



Tento zápisek vznikl převodem z mého starého blogu. Ne všechny texty byly takto převedeny, kompletní archiv již není k dispozici.